About kont@kt^…

kontakt^Art Club Thessaloniki

Email: mycontactspace@gmail.com

let’s get in kontakt^…

Από πού προκύπτει το όνομα kontakt^(contact);
Από το Contemporary Αrt Club Thessaloniki.
Από το ότι αναζητούσαμε μια λέξη που να εμπεριέχει το ACT(= δρώ)
Από την ίδια τη σημασία της λέξης (contact= επαφή) και την επιθυμία να είμαστε σε επαφή με ο,τιδήποτε πρεσβεύει την τέχνη ή και πρεσβεύεται από αυτή.

Πότε και γιατί ιδρύθηκε;
Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2009. Ο κύριος λόγος που οδήγησε στην ίδρυσή του ήταν η επιθυμία να υπάρχει ένας κοινός χώρος συνάθροισης καλλιτεχνών, όπου όλοι μαζί θα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν και να προάγουν κάθε μορφή τέχνης, να ανταλλάζουν απόψεις, να συνάπτουν συνεργασίες, να ενημερώνονται για ο,τιδήποτε αφορά την τέχνη, να «εκπαιδεύονται» σε νέες τεχνικές και γενικότερα να δημιουργούν ποικιλοτρόπως σε ένα περιβάλλον «καλλιτεχνικό», οικείο και εξοπλισμένο. Έως το καλοκαίρι του 2012 η έδρα του βρισκόταν στην οδό Δάφνης 12-Γιαννιτσών. Από το φθινόπωρο του 2012 ώς και το 2014 λειτουργούσε πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην οδό Ρεγκούκου 31.

Από το 2015 λειτουργεί πλέον ως δίκτυο καλλιτεχνών, που συναντώνται ανά τακτά διαστήματα με στόχο την υλοποίηση καλλιτεχνικών πρότζεκτς με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σμαρώς Πλατιώτη.

 

Θέατρο>> Χορός>>Performance>>Μουσική>>Ζωγραφική>>Σκίτσο-Comics>>Video  art>>Γλυπτική>>Κεραμική>>Φωτογραφία>>Κολάζ>>Εγκαταστάσεις>>Κατασκευές>>Κόσμημα- Αξεσουάρ>>Κοστούμι κτλ…

9 thoughts on “About kont@kt^…

 1. Εχει πολύ ενδιαφέρον αυτό που κάνατε θέλω να έρθω απο κοντά να δω το χώρο σας να σας γνωρίσω. μένω δυτικά πολύ κοντα στη Γιαννιτσών στους αμπελόκηπους θα χαρώ να σας γνωρ΄σισω να καταλάβω καλύτερα τη δουλειά σας και αυτό που προσφέρετε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων σας

  • Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, Χρύσα. Θα χαρούμε να σε δούμε και από κοντά!

   Φιλικά,
   Σμαρώ Πλατιώτη

 2. καλημέρα,

  θα σας παρακαλούσα να με ενημερώνεται για όλα τα σεμινάρια ηλεκτρονικά και επίσης θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε αν υπάρχουν κάποια τμήματα contact ?

  Περιμένω νέα σας.

  Με Εκτίμηση,
  Θάλεια

 3. καλημέρα θα ήθελα να με ενηερώνετε για τα σεμινάρια που κάνετε.

 4. Ακουγεται απιστευτα ενδιαφερον πραγματικα! Ανυπομονω να ερθω και απο κοντα να σας δω και να εξερευνησω το χωρο σας!!

 5. Το contACT είναι ένας ιδιαίτερος και πολλά υποσχόμενος χώρος, μια πολύ καλή και δυνατή προσπάθεια για κάτι διαφορετικό και ποιοτικό πάνω στην τέχνη. Σίγουρα δεν θα χάσω το φετινό φεστιβαλ.Μπράβω για τις δουλειές με αισθητική και άποψη που παρουσιάζετε, σας ευχαριστούμαι πολύ!!!!

 6. Γειά σας,
  Λέγομαι Μέντη Μέγα και ψάχνω να σας βρω!
  Έχω ένα τηλέφωνο που μου έδωσε ο Αποστολος Καλφόπουλος, αλλά έχω πάρει αρκετές φορές και δεν απαντά.
  Μήπως μπορείτε να μου στείλετε ένα γρήγορο μέιλ με ένα κινητό; Και θα σας πάρω εγώ..
  Ευχαριστώ
  Μ

  • Γιώργος Σπανουδάκης τηλ. 2310 934 544
   699 842 1983
   Μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε ένα σύγχρονο έργο τέχνης με προηγμένες τεχνικές διορατικής γραφής και εικαστικής αφήγησης; Στην ερώτηση αυτή αδυνατεί ν’ απαντήσει η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας. Γιατί; «Το κάλλος μάς αποκαλύπτεται κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του. Το αγνοούμε αν δεν έχουμε την επαφή αυτή» (Αριστοτέλης).

   Είναι φανερό ότι ευθύνεται και η μόρφωση στη μέση και ανώτατη εκπαίδευση, η οποία ως σήμερα συνίσταται στην μειωμένη ερευνητική διδασκαλία και διάλογο για την ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης. Εστιάζεται σε μια στοιχειώδη αποστήθιση μιας άκαιρης και υπερβολικά μεγάλης διδακτικής ύλης, που δεν αναπτύσσει τη φαντασία των νέων.
   Απουσιάζουν οι τακτικές ατομικές και συλλογικές φροντιστηριακές εργασίες με την αυτενέργεια των μαθητών για τη συγγραφή μικρών επιστημονικών εργασιών που θα τους δώσουν τη χαρά της δημιουργίας….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s