Έκθεση Φωτογραφίας “photoMANIA”

Έκθεση Φωτογραφίας “photoMANIA” 

στα πλαίσια του σκηνικού project “huMANIA” 

This slideshow requires JavaScript.

Χώρος: kontakt^art club

Διεύθυνση: Ρεγκούκου 31(Όπισθεν ΟΣΕ)

Διάρκεια: 23 Φεβρουαρίου- 10 Μαρτίου 2013

Ημέρες & Ώρες Έκθεσης: Σάββατο και Κυριακή (20.00-21.00)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2313 030427 & 6932 818583

 

Φωτογράφοι: Νικόλαος Πιλπιλίδης , Μαρία Κατσόλα

Επιμέλεια εκθέσεως: Νίκος Μπέντας.
 huMANIA
Το Σαββάτο 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 8 μ.μ., με αφορμή την πρεμιέρα του σκηνικού project “huMANIA” από το kontakt^ensemble, οι φίλοι της φωτογραφικής τέχνης, τους θεάτρου, και οι φιλότεχνοι γενικότερα, θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο “photoMANIA”.

“Οι φωτογράφοι αιωρούμενοι ενσωματώνονται μέσα στο έργο, γίνονται μέρος της δράσης. Πάντα ως αόρατα στοιχεία και ως πνεύματα του φωτός, κινούνται και καταγράφουν, τον χώρο, την εξέλιξη του έργου. Οι ερμηνευτές αποτελούν μέρος της εικόνας/φωτογραφίας και όχι αποσπασμένο κομμάτι αυτής.Η εικόνα μεταφέρεται σε άλογο τόπο όπου σκέψεις και συναισθήματα εμπλέκονται μέσα από κινήσεις και ήχους. Η εικόνα που μας δίνουν να απολαύσουμε οι φωτογράφοι δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη, αλλά απαιτεί την προσοχή του θεατή και φυσικά για να γίνει αντιληπτή πρέπει να δει και την παράσταση. Δυο έργα εμπλεκόμενα όπου το ένα μεταφράζει, ενισχύει και αποκαλύπτει την εικονική και ακουστική δύναμη του άλλου.”

Νικόλαος Μπέντας

Πιλπιλίδης Νικόλαος CV

Ο Πιλπιλίδης Νικόλαος γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία από μικρή ηλικία με πειραματισμούς. Το 2002 εργάζεται ως φωτογράφος στο φοιτητικό περιοδικό σπουδάΖΩ. Το 2007-2008 παρακολουθεί το 3μηνο σεμινάριο φωτογραφίας της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το 2011 εργάζεται ως φωτογράφος στα φοιτητικά περιοδικά ChillOut και foititis.gr. Το 2012 παρακολουθεί τον Α’ κύκλο σεμιναρίων του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.με   δάσκαλο τον Νίκο Μπέντα. Από το 2012 ανήκει στη Φωτογραφική Ομάδα Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατσόλα Μαρία CV

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη  το 1972 και  τόπος κατοικίας Ελευθέριο –Κορδελιό. Σπούδασε χειρισμό ηλεκτρονικών  υπολογιστών  και  εργάστηκε ως  υπάλληλος γραφείου σε κατασκευαστική  εταιρεία. Ασχολείται με τη φωτογραφία  ερασιτεχνικά τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2012 παρακολουθεί τον Α’ κύκλο σεμιναρίων του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.με δάσκαλο τον Νίκο Μπέντα. Από το 2012 ανήκει στη Φωτογραφική Ομάδα Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s