Σεμινάριο ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (16-18 ΔΕΚ 2011)

To contACT art club διοργανώνει σεμινάριο ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

με εισηγήτρια την Άρτεμη Λαμπίρη

16-17 & 18 Δεκεμβρίου 2011

Παρασκευή 16/12|| 17.00-22.00

Σάββατο 17/12|| 14.00-19.00

Κυριακή 18/12||14.00-19.00

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 15 ώρες και στο τέλος ακολουθεί παρουσίαση / παράσταση απ’ τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου συνοδευόμενοι απ’ το μουσικό αυτοσχεδιαστή.

Κόστος συμμετοχής:
85 ευρώ(για τους 10 πρώτους που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα εξοφλήσουν το ποσό έως και τις 9 Δεκεμβρίου)
105 ευρώ(εάν το ποσό εξοφληθεί την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου)

Δηλώσεις συμμετοχής:
2314 010 237 & 6980005334 (6-8 μ.μ.) έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Apatheia

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς καθώς και σε σπουδαστές επαγγελματικών σχολών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την τεχνική του αυτοσχεδιασμού και της στιγμιαίας σύνθεσης / χορογραφίας. Η διαφορά του σκηνικού αυτοσχεδιασμού με τον αυτοσχεδιασμό έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση της κιναίσθησης του περφόρμερ για την αντίληψη του δρώμενου και τις συνειδητές επιλογές που συνεισφέρουν στη συνολική αυτοσχεδιαστική σύνθεση και στο συντονισμό της ομάδας. Εκτός λοιπόν απ’ τα στοιχεία της προσωπικής κίνησης με τα οποία ασχολούμαστε όπως ο προσωπικός χώρος, χρόνος, επίπεδα, φραζάρισμα και εύρεση της προσωπικής κινητικής ταυτότητας, εδώ ασχολούμαστε επίσης με τον κοινό χώρο, χρόνο, ρυθμό και καλούμαστε να προσδιορίσουμε το αφηγηματικό η κινητικό πλαίσιο της εκάστοτε σύνθεσης μέσω σωματικών ασκήσεων.

This slideshow requires JavaScript.

Οι περφόρμερς δηλαδή καλούνται να μάθουν την έννοια του τάιμινγκ και της ατάκας, την έννοια της σημαντικότητας της εξόδου απ’ τη σκηνή και την αποσαφήνισης της πρότασης τους στο χώρο. Μέσω αλλεπάλληλων αναζητήσεων και εσωτερικών ερωτήσεων ο καθένας μας να μπορεί να δίνει έναν ορισμό στο δρώμενο ούτως ώστε να επικοινωνεί ουσιαστικά και να δημιουργεί σχέσεις αφηγηματικές ή μη που να γίνονται κατανοητές και απ’ το κοινό.

Άρτεμις Λαμπίρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα  και εργάζεται ως χορεύτρια, χορογράφος και σύμβουλος δραματουργίας με έδρα το Άμστερνταμ. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του ΙΚΥ, χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και ανεβάσει παραστάσεις σε θέατρα σε Ελλάδα, Κροατία, Ολλανδία και Ισπανία με δικές της χορογραφίες –“Falling in love”, “Three Wolds” (installation performance),  “System A», “Twist-it”,  “Apatheia”, “Για σένα και γι’ απόψε” κ.α. – καθώς και καθοδηγήσει αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις στο Άμστερνταμ και την Άνδρο.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους  Magpie Dance Music (Katie Duck), mono collective, Silvia Bennett, Abhilash Ningappa, Sylvain Meret , Noa Simons, Meli Melo και άλλους στην Ολλανδία και με τους Χορευτές, ΕΛΣ, Daniel Lommel κ.α στην Ελλάδα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s