“ΛΥΚΟΣ”-παράσταση σύγχρονου χορού

ΛΥΚΟΣ

Παράσταση Σύγχρονου Χορού

[ Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Μαΐου | 21.30 | Είσοδος 7 € ]

Σύλληψη, δημιουργία & εκτέλεση: Αχιλλέας Χαρίσκος & Αστάρτη Αθανασιάδου

Φωτισμοί: Contact | Γραφιστική επεξεργασία: Μάριος Τσιγγερλιώτης | Υποστήριξη: Κυριάκος Αθανασιάδης – Βασίλης Τζήκας

________________

Contemporary Art Club
Δάφνης 12 & Γιαννιτσών (περιοχή City Gate), Θεσσαλονίκη | Τ 2314 010237 & Μ 6972963500 | https://contactspace.wordpress.com

________________

Στα όρια ενός αστικού σκοτεινού δάσους, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν (ή, κάπου-κάπου, και τίποτα), ζει από πάντα ένα δυσαρμονικά συζευγμένο πλάσμα με διττή υπόσταση: ένας Λύκος που κυνηγά τον εαυτό του — κι ένα κορίτσι που πασχίζει να φαγωθεί. Ο έρωτάς τους είναι εξαρχής καταδικασμένος να πετύχει μέσα σε σκιές και υποψίες γύρω από τη θρυλούμενη και επαπειλούμενη ταυτότητα του καθενός: να ευδοκιμήσει κάτω από το υγρό φύλλωμα των αρχαίων δέντρων που μουρμουρίζουν «παλιά λόγια». Άντρας και γυναίκα, γήινο και χοϊκά Θείο, αίμα χυμένο και αίμα που ικετεύει να ξεφύγει, λόγια που θα μπορούσαν να ειπωθούν και λόγια που ξεχάστηκαν, βούληση για ζωή και λαχτάρα για χαμό, ερωτήσεις που δεν αρθρώνονται και απαντήσεις τρομακτικές, κυνηγοί και θύματα, αποπλανητές και αποπλανώμενοι: ένα tableau vivant νεκρών αισθημάτων και ταραχώδους λόγου. Και κινήσεων.

Και όλα αυτά (ή, κάπου-κάπου, και τίποτα) σε μια παράσταση σύγχρονου χορού, ένα πειραματικό work in progress που συντίθεται από χορό, θέατρο και γλωσσικά σπαράγματα. Ερμηνευτές οι Αχιλλέας Χαρίσκος και Αστάρτη Αθανασιάδου, ένα ντουέτο Ελλήνων χορευτών από το Βερολίνο και το Άμστερνταμ, που ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη αυτή την πελώρια αν και αόρατη τρύπα των παλιών παραμυθιών: εκεί όπου το ενήλικο παιδί πέφτει και, σχεδόν πάντα, παραμένει όλο απορία.

Μετά την πρώτη παράσταση ακολουθεί διάλογος με το κοινό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s