“contACT #2- abnormal cocreation”-Φεστιβάλ Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

contACT #2- abnormal cocreation

Φεστιβάλ Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

ΠΡΟΣΟΧΗ:Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής των καλλιτεχνών, η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου

23-24-25-26 Σεπτεμβρίου 2010

Το contACT art club διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Φεστιβάλ Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με τίτλο “ contACT #2- abnormal cocreation”, 23-24-25-26 Σεπτεμβρίου 2010.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε κάθε μορφή τέχνης ( θέατρο, χορό, μουσική, εικαστικά, φωτογραφία, video art, installations κ.ό.κ.).

Με κίνητρο τη φράση «Το προφανές δεν είναι πάντοτε ενδιαφέρον», οι καλλιτέχνες που θα δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να παρουσιάσουν έργα που θα ανατρέπουν το καθιερωμένο, το δεδομένο, το σύνηθες, το δοσμένο ως  «φυσιολογικό» σε κάθε επίπεδο της ανθρώπινης οντότητας (σωματικά και ψυχολογικά), της ανθρώπινης δράσης και αντίδρασης στα πλαίσια ενός κοινωνικού συνόλου, όπως διαμορφώνεται στις μέρες μας. Εν ολίγοις, καλούνται να «πραγματευτούν» το ABNORMAL μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας τους.

Το contACT #2 επεκτείνει τις δράσεις του πέραν του χώρου του contACT art club, τόσο σε καλλιτεχνικούς όσο και σε μη καλλιτεχνικούς χώρους. Παράλληλα, στο πρόγραμμά του εντάσσει και σεμινάρια έχοντας σκοπό να «καλύψει» και την εκπαιδευτική πλευρά των δράσεων του. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενημερωτικά e-mail προς τους συμμετέχοντες όσον αφορά τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη φόρμα συμμετοχής στο mycontactspace@gmail.com το αργότερο μέχρι τις 5 Αυγούστου 2010. Παρακαλούνται, επίσης, να περιγράψουν με σαφήνεια το concept τους πάνω στο θέμα ABNORMAL προκειμένου να είναι ουσιαστική και «γόνιμη» η συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.

*Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο φεστιβάλ contACT #2- abnormal cocreation.

Οι χώροι όπου θα φιλοξενηθεί το φεστιβαλ είναι οι εξής:

contACT art club

Paparouna Bar

Partisan Bar

Νεοκλασσικό κτίριο Μπενσουσάν Χαν

Πολυχώρος Πείραμα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

Σμαρώ Πλατιώτη (6945/858730)

Χρήστος Τσαβλίδης (6973/903403)

Κωνσταντίνα Ματζίρη  (6983/732456)

contACT

Contemporary Art Club

Δάφνης 12-Γιαννιτσών (περιοχη City Gate), τ.κ. 54627

Τηλ: 2314010237

Θεσσαλονίκη

contACT#2- ABNORMAL cocreation

Φεστιβάλ Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

23-26 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ concept:

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ(θέατρο, χορός κτλ):

ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ(εικαστικά, φωτογραφία κτλ):

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ:

ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

To contACT art club:

Αναλαμβάνει να παραχωρήσει δωρεάν χώρο για την πραγματοποίηση της καλλιτεχνικής δράσης του συμμετέχοντα στη διάρκεια του φεστιβάλ.

Αναλαμβάνει να διαθέσει χώρο, δωρεάν, για μία πρόβα σε καθορισμένο χρόνο που προκύπτει από τους χρόνους του φεστιβάλ. Σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες πρόβες αυτό μπορεί να συμβεί.

Αναλαμβάνει να παρέχει την ηχητική κάλυψη και την φωτιστική κάλυψη δωρεάν με βάση τις υπάρχουσες δυνατότητες του χώρου και με βάση την τεχνική υποδομή που διαθέτει ο χώρος.

Αναλαμβάνει να παραδώσει τον χώρο παράστασης για την πραγματοποίηση της καλλιτεχνικής δράσης έτοιμο και καθαρό.

Αναλαμβάνει να παραχωρήσει το 35% επί της καθαρής αξίας των εισητηρίων που εκδίδονται στην εκάστοτε παράσταση του εκάστοτε συμμετέχοντα.

(Διευκρινίζεται εδώ ότι το εισιτήριο παραμένει σε χαμηλή τιμή (5 και 7 ευρώ) διότι το φεστιβάλ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ότι μέρος των εσόδων παραμένουν στο Contact προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διοργάνωσης του φεστιβάλ.)

Αναλαμβάνει την προβολή και διαφήμιση του προγράμματος του φεστιβάλ. Σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει την προβολή και διαφήμιση του εκάστοτε καλλιτέχνη που συμμετέχει στο φεστιβάλ.

O συμμετέχων καλλιτέχνης:

Αναλαμβάνει να έχει έτοιμη την καλλιτεχνική δράση την συγκεκριμένη ημερομηνία της παρουσίασης της.

Αναλαμβάνει όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την μεταφορά, προς και από, όλων των σκηνικών αντικειμένων, κοστουμιών και γενικότερα όλων των αντικειμένων που απαιτούνται για την παρουσίαση της καλλιτεχνικής δράσης.

Αναλαμβάνει και είναι αυτός υποχρεωμένος για την ασφαλιστική κάλυψη των ανθρώπων που συμμετέχουν στην καλλιτεχνική δράση.

Αναλαμβάνει την ασφαλή μεταφορά, εγκατάσταση και απεγκατάσταση των αντικειμένων που απαιτούνται για την παρουσίαση της καλλιτεχνικής δράσης.

Αναλαμβάνει και οφείλει να τηρεί τα χρονοδιαγράμματα του προγράμματος του φεστιβάλ.

Σε περίπτωση που θέλει να έχει επιπλέον υλικό παρουσίασης στο χώρο του contACT είναι υποχρεωμένος να το παρέχει αυτό ο ίδιος.

Σε περίπτωση που θελήσει να ακυρώσει πρόβα πρέπει να ενημερώσει το contACT έγκαιρα προκειμένου ο χώρος να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από άλλους συμμετέχοντες.

Ο συμμετέχων καλλιτέχνης γνωρίζει ότι δεν θα υπάρχει καμία περαιτέρω αμοιβή από το contACT, μιας και το φεστιβάλ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Τέλος και τα δύο μέρη οφείλουν να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να παρουσιασθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καλλιτεχνική δράση.

*Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο φεστιβάλ contACT #2- abnormal cocreation.

Αποστείλετε την αίτηση επισυνάπτοντας υποχρεωτικά φωτογραφίες, video ή link που θα δίνουν μια «εικόνα» της πρότασή σας στη διεύθυνση mycontactspace@gmail.com ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση contACT art club, Δάφνης 12, τ.κ. 54627, Θεσσαλονίκη (Υπόψιν Κας Σμαρώς Πλατιώτη)

Advertisements

One thought on ““contACT #2- abnormal cocreation”-Φεστιβάλ Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s