Σεμινάριο Ακροβατικής

Σεμινάριο Ακροβατικής


Τετάρτη 3, 10, 17, 24  Μαρτίου 2010 (17.30-20.30)

Εισηγήτρια: Χριστίνα Ζάννη

Διάρκεια: 12 ώρες

Κόστος : 65 ευρώ και 50 ευρώ(για τα μέλη του contACT)

Δηλώσεις συμμετοχής (το αργότερο μέχρι 28 Φεβ):

2314-010237  & 6945/408096 (απογευματινές ώρες)- Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Στο σεμινάριο  οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην ανάπτυξη ευλυγισίας, δύναμης και αντοχής, μέσα από ασκήσεις παρμένες από το τσίρκο, την ενόργανη γυμναστική και τη γιόγκα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δωθεί στους μαθητές μια βάση πάνω στην οποία να μπορούν να εξασκούνται μόνοι τους έτσι ώστε να αναπτύξουν τις σωματικές τους δυνατότητες. Ακόμα μέσω τις εκμάθησης, στηρίξεων, ακροβατικών ασκήσεων και θέσεων ευλυγισίας, να εμπλουτίσουν τα εκφραστικά τους μέσα με στοιχεία από την ακροβατική.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Χριστίνα Ζάννη σπούδασε σκηνογραφία και υποκριτική στο  Θεατρικό Τμήμα  της Ανωτάτης Σχολής  Καλών Τεχνών στη  Θεσσαλονίκη. Το 2002 ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την ashtanga vinyasa yoga, ως μέθοδο σωματικής και νοητικής πειθαρχίας. Το 2006 σκηνογράφησε την  χοροθεατρική παράσταση «Φαντάσου αν…»  στην οποία συμμετείχε  και ως εναέρια  ακροβάτης. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ινδία και την Αργεντινή εξασκούμενη στη  yoga και την εναέρια ακροβατική. Στην  Αργεντινή φοίτησε  στις σχολές τσίρκο: circo criollo, circo arena και club de trapezistas. Παρακολούθησε μαθήματα πανιών, ακροβατικήςκούνιας, εναέριου κρίκου, cuerda Indiana(συστρεφόμενο  σκοινί), cuerda marina (σκοινί – κούνια) και contorsionismo (ασκήσεις ακραίας ευλυγισίας).

    Ακόμα,παρακολούθησε  μαθήματα σύγχρονου χορού με τους Χριστίνα Σουγιουλτζή και Καμίλο Μπεντανκόρ και εναέριου συγχρονου χορού στη σχολή της Βrenda Angiel καθώς και με μέλη της ομάδας De la guarda. Έχει κάνει σεμινάρια πάνω στη μέθοδο Σουζούκι (Μάρκος Μαρίνες), στο μπούτο (Μοένο Γουακαμάτσου) και στο κλασικό ινδικό τραγούδι (ντρούπαντ).

    Εχει συνεργαστηκε ιμε το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ως ακροβάτης, ηθοποιός και βοηθός σκηνογράφου στην παράσταση «Το μοναδικό ταξίδι της ζωής του» του Γ.Βιζυηνού, σκ.Ανθής Βασιλοπούλου και με το Κ.Θ.Β.Ε ως ηθοποιος και ακροβατης στην παρασταση «Ο Σιμιγδαλενιος», σκ. Σ.Μιχαηλιδου οπου επιμεληθηκε και την κινιση των ακροβατων.Το 2009 ιδρυσε μαζι με την Χρυσα Τραικοπουλου την εναερια ακροβατικη ομαδα, «LIBELOULAS”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s